Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 03 maart 2015 Schagen: Wethouder en ontwikkelaar tekenen overeenkomst vier hectare Sint Maartenszee

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Na constructief overleg met de architect, de heer Ludwig en zijn juridisch adviseur hebben wethouder André Groot en de heer Ludwig van Recreatiebeheer BV, initiatiefnemer en ontwikkelaar van het plan, op donderdag 26 februari 2015 een anterieure overeenkomst getekend in verband met de ontwikkeling van 'de vier hectare' in Sint Maartenszee.

In Sint Maartenszee staat het ontwikkelingsproject bekend als 'de vier hectare'.

De ondertekening van de overeenkomst betreft een gedeelte van deze locatie in Sint Maartenszee. Een gedeelte is reeds bebouwd met een winkelpromenade, appartementen en vakantiewoningen. Het laatste gedeelte, waar nu voor is getekend, betreft het plan voor een hotel en appartementen. De vergunningsprocedure moet nog beginnen. Het gaat dus zeker nog enige tijd duren voor de ontwikkeling van de twee resterende onbebouwde hectare kan beginnen.

Het plan is om hier een vier (of vijf) sterrenhotel te bouwen met 121 luxe kamers. Het hotel krijgt dan een restaurant/brasserie, terras, fitness/welness-voorzieningen en vergaderruimten. Dit hotel is te beschouwen als het hoofdgebouw. Reeds op 8 februari 2015 1994 is dit zo beschreven in de samenwerkingsovereenkomst, destijds nog met gemeente Zijpe. Verder omvat het plan 71 luxe 3-kamer-appartementen met terras/balkon en bergingen en drie winkelruimtes met daar boven gelegen drie 4/5-kamer-appartementen (in de bestaande winkelpromenade). Er komt extra parkeergelegenheid voor totaal 238 auto's op eigen terrein. Deze parkeerplaatsen komen dan grotendeels ondergronds, in een parkeerkelder met een capaciteit van 200 parkeerplaatsen.

Wethouder Groot geeft aan blij te zijn met deze stap: "Dit zou voor het gehele gebied fantastisch zijn. De plannen van Recreatiebeheer BV zijn zondermeer mooi en het kan Sint Maartenszee goed op de kaart zetten! In ieder geval kan nu gestart worden met de vergunningsprocedure."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl