Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 05 maart 2015 Schagen: Eindrekening subsidie peuterspeelzalen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Peuterspeelzalen in Schagen krijgen sinds augustus 2014 geen subsidie meer van de gemeente. Dit omdat het stelsel is gewijzigd. Echter, de eindafrekening toonde een tekort omdat de peuterspeelzalen onvoorziene kosten hebben gehad in de afwikkeling. Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten tot eenmalige bijdrage, om de eindrekening zonder tekort te kunnen vaststellen.

Er is geen subsidie meer voor de peuterspeelzalen. De rijksoverheid geeft de gemeenten hier geen geld meer voor. De regeling is veranderd. Het peuterspeelzaalwerk wordt betaald door de belastingdienst en niet meer door gemeenten. Overigens kunnen ouders die hun kind naar de peutergroep brengen en geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, soms van de gemeente een tegemoetkoming in de kosten krijgen.

Deze wijziging in de regelgeving betekende in Schagen voor de peuterspeelzalen/stichting Voorschool veel extra kosten voor administratie, informatie, coördinatie en personeel. Die kosten hadden de peuterspeelzalen niet voorzien toen zij in juli 2015 2013 de subsidie voor 2014 aanvroegen. In het kader van goed bestuur willen burgemeester en wethouders de afwikkeling van de subsidierelatie met de peuterspeelzalen goed regelen. Om die reden is de laatste subsidie voor 2014 verhoogd. De subsidie van de voormalige speelzalen van Harenkarspel, Schagen en Zijpe wordt voor hen gezamenlijk, eenmalig en als afsluiting verhoogd met Ä 199.592,-.

Vanaf nu kan het oude peuterspeelzaalwerk uitgevoerd worden door alle kinderopvangorganisaties, als zij een peutergroep hebben met peuterplaatsen. Dat betekent dat peuters net als voorheen 2 x per week 3 uur samen met andere kinderen kunnen spelen ter voorbereiding op de basisschool.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl