Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 05 maart 2015 HVC en Gemeente Schagen stellen gratis compost ter beschikking op zaterdag 21 maart 2015 in Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op zaterdag 21 maart 2015 kunt u tussen 9:00 en 12:00 uur gratis compost ophalen op onze gemeentewerf aan de Zijperweg 12 in Schagen. Wij organiseren deze actie samen met HVCcompostering, die de compost beschikbaar stelt. Compost komt voort uit uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Door deze compost te gebruiken in uw tuin, hergebruikt u uw gft-afval op een nuttige manier.

Met deze compostactie willen wij u belonen voor uw inspanningen om gft-afval te scheiden. En hoe kunnen we dat nu beter doen dan door gratis compost uit te delen. Iedere volle groene minicontainer van 140 liter die u aan de weg zet, staat gelijk aan zoín 15 tot 20 kilo compost. Het verwerken van gft tot compost is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en bespaart grondstoffen.

Compost van gft

Alleen van goede kwaliteit gft kan compost worden gemaakt. Dit kan nuttig worden gebruikt als bodemverbeteraar. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Compost is goed voor zowel zand- als kleigrond. Zandgrond krijgt meer samenhang en wordt beter vochthoudend, terwijl kleigrond juist meer lucht krijgt en daardoor beter bewerkbaar wordt. Compost gemengd met wat aarde, is ook goed te gebruiken als potgrond of tuinaarde. Ten slotte gaat het bodemziekten tegen.

Meer informatie

Deze compostactie is op zaterdag 21 maart, tussen 9:00 en 12:00 uur. De locatie van de gratis compostuitgifte is de gemeentewerf aan de Zijperweg 12 in Schagen.

Neem een schep mee, zodat u de compost in een aanhanger of meegebrachte zak kunt scheppen. Maakt u gebruik van een aanhanger? Neem dan ook een afdekzeil mee, en voorkom een verkeersboete.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl