Algemeen: 09 maart 2015 Gemeente Schagen: 11 Vrijwillig Onafhankelijk Adviseurs (VOA)

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Maandag 2 maart 2015 was een belangrijke dag voor de 11 vrijwilligers die zich hadden aangemeld voor de cursus VOA (Vrijwillig Onafhankelijk Adviseur). Vandaag was de laatste les en aan het eind daarvan werd het officiële certificaat overhandigd door Petra Hoekstra, directeur van Wonen Plus Welzijn, onder het genot van een hapje en een drankje. Voor elke cursist was een persoonlijk woord en een kleurige bos bloemen.

De VOA's bestaan in Hollands Kroon al enige jaren en voorzien daar in een grote behoefte. Elk jaar verdubbelt daar het aantal contacten met een VOA en de verwachting is gerechtvaardigd, dat dit ook in de gemeente Schagen zo zal verlopen. De VOA komt in actie na een signaal uit de omgeving van de cliënt en inventariseert de behoefte. Soms zal de vraag worden voorgelegd aan een Sociaal Wijkteam, in andere gevallen kan beter een beroep op de wijkverpleegkundige worden gedaan. Eén van de cursisten vatte de taak van een VOA kernachtig samen: "Waar heeft de cliënt behoefte aan en wat is er voor nodig om dat te realiseren".

De cursus bestaat uit 6 lesmiddagen en werd door Marika de Jager (Wonen plus Welzijn) en Jan Kers van de LSBO samengesteld. De cursus werd gegeven door Kitty Eykelenboom en Bep Dijkstra die in een eerder stadium deze zelfde cursus volgden. Zo breidt de kring van VOA's zich steeds verder uit. Vanuit het sociale wijkteam zijn al enkele vragen bij Wonen Plus Welzijn binnengekomen en deze vragen worden door de VOA's opgepakt. De VOA's bieden laagdrempelige hulp en het zijn goed opgeleide en gemotiveerde vrijwilligers. U kunt voor vragen contact opnemen met Wonen Plus Welzijn op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur 0224-272880.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl