Algemeen: 09 maart 2015 Wethouder Ben Blonk bezoekt dorpskernen Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De Schagense wethouder van Samenlevingszaken, Ben Blonk (PvdA) gaat op bezoek in alle kernen van de gemeente. Hij houdt een inloop-spreekuur en nodigt de inwoners uit om hun vragen inzake het Sociaal Domein aan hem te stellen. De eerste inloop is op woensdag 11 maart 2015 van 16.00 tot 18.00 uur in het dorpshuis van Waarland.

Tijdens het inloop spreekuur wil de wethouder uitleg geven over de sociale taken die de gemeente nu heeft en die voorheen verantwoordelijkheid waren van de rijksoverheid. Het gaat om Jeugdzorg, om de begeleiding en dagbesteding van mensen die langdurige zorg nodig hebben en om de sociale participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gemeenten Schagen en Hollands Kroon werken samen om deze zorg en hulp te bieden en werken met wijkteams.

Hoe het wijkteam werkt, dat wordt uitgelegd tijdens het inloopspreekuur. De wethouder wordt bijgestaan door een medewerker van het wijkteam, die kan spreken vanuit ervaring en dagelijkse praktijk. De wethouder beantwoordt zoveel mogelijk vragen en wil horen welke ervaringen de mensen hebben met de werkwijze van de gemeente.

Het spreekuur is met nadruk niet bedoeld voor medische zorgvragen die de verantwoordelijkheid zijn van de zorgverzekeraar.

Mensen uit Waarland en andere belangstellenden zijn komende woensdagmiddag welkom bij dit eerste spreekuur-inloop van de wethouder in dorpshuis Waarland.

Binnenkort worden de overige data, tijdstippen en locaties bekend van de volgende dorpen die Ben Blonk zal bezoeken.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl