Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 17 maart 2015 Gratis compost voor Texelaars van 14 tm 20 maart 2015

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De Huisvuilcentrale (HVC) stelt gratis compost ter beschikking aan Texelaars. Van zaterdag 14 maart 2015 tot en met vrijdag 20 maart 2015 kunnen inwoners van Texel van 08.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur gratis compost ophalen op het vuiloverslagstation De Hamster in Oudeschild. Op zaterdag 14 maart 2015 is het overslagstation geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur. De actie is uitsluitend bedoeld voor particulieren. HVC en de gemeente Texel bedanken hiermee de inwoners voor hun inspanningen om gft- en groenafval gescheiden aan te leveren.

De maximale hoeveelheid gratis compost is vastgesteld op een normale eenassige aanhangwagen. De compost moet zelf worden geschept en er is geen verpakkingsmateriaal; de gemeente raadt inwoners aan zelf een schep en zakken mee te nemen. Tractoren en vrachtwagens worden niet toegelaten.

Compost kan, gemengd met tuinaarde, worden gebruikt in de tuin. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar: het stimuleert de groei van gewassen op milieuvriendelijke wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de aarde. Bovendien legt compost CO2 vast in de bodem. Op die manier leveren burgers en composteerbedrijven samen een positieve bijdrage aan de strijd tegen de klimaatverandering.

Het gescheiden inzamelen en verwerken van organisch afval is van belang voor een duurzame samenleving en levert een belangrijke bijdrage aan klimaat- en hergebruikdoelstellingen van de overheden. Bovendien is het een goedkope manier van afvalverwerking.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl