Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 18 maart 2015 Schagen en Hollands Kroon: Gedeeltelijke compensatie eigen risico zorgverzekering 2014

Het Rijk heeft met ingang 2014 de regeling Compensatie eigen risico (Cer) afgeschaft. Deze regeling was bedoeld voor mensen met hoge zorgkosten. Het Rijk schafte de regeling af omdat de gemeenten hun inwoners veel gerichter kunnen ondersteunen bij de kosten in verband met een chronische ziekte of handicap.

De gemeenten Hollands Kroon en Schagen hebben daarop onderzocht welke tegemoetkoming kan worden verstrekt. Voor een gedeelte van het eigen risico in 2014 kan bijzondere bijstand worden verstrekt.

Ondersteuning

Het Rijk besloot tot afschaffing van de Cer omdat de landelijke regeling niet optimaal werkte. De financiële ondersteuning kwam soms bij mensen terecht die het niet nodig hebben. Mensen die het wel nodig hebben, hadden er volgens de regeling soms geen recht op. Vandaar dat het Rijk vond dat gemeenten hun inwoners gerichter kunnen ondersteunen.

Ondersteuning op maat

De bijzondere bijstand voor het eigen risico geldt alleen voor het jaar 2014. Er is recht op compensatie als u over het jaar 2014 meer dan € 261,- aan eigen risico heeft betaald. Het meerdere wordt vergoed tot een bedrag van € 99,-. U heeft alleen recht op een vergoeding als uw inkomen niet hoger is dan 130% van de bijstandsuitkering en het vermogen niet hoger dan de vermogensgrens van de bijstand.

Wat is 130% van de bijstand?

Voor het jaar 2014 golden deze bedragen:

Wat zijn de vermogensgrenzen?

Indienen van een aanvraag

U kunt de aanvraag indienen door gebruik te maken van het digitale loket www.wijkteam-schagen.nl of www.wijkteam-hollandskroon.nl (bron: Wijkteam Hollands Kroon, Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl