Algemeen: 31 maart 2015 Schagen: Wethouder Ben Blonk en Druppie verzorgen aftrap drinkwatercampagne SKRS op 2 april 2015

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Gemeente Schagen vindt een gezonde leefstijl belangrijk en is daarom sinds kort een JOGG-gemeente, die streeft naar 'jongeren op gezond gewicht'. SKRS onderschrijft dit volledig en wil in de kinderopvang ook een gezonde omgeving aanbieden. Reden voor een gezamenlijke drinkwatercampagne, die op donderdag 2 april 2015 van start gaat. De aftrap van de campagne wordt verzorgd door wethouder Ben Blonk en ... Druppie!

Op 2 april 2015 om 10.30 uur verzorgt wethouder Ben Blonk op toepasselijke wijze de aftrap van de drinkwatercampagne. In de natuurlijke buitenruimte van kinderdagverblijf 't Bikkeltje en peuteropvang De Tamboerijn krijgen wethouder Blonk en JOGG-regisseur Judith Gielens tevens het nieuwe voedingsbeleid van SKRS overhandigd, waarin onder andere het aanbieden van drinkwater is opgenomen.

Drinkwatercampagne

SKRS kiest bewust voor drinkwater in plaats van alleen gezoete dranken. Een gezonde leefomgeving is van belang voor de gezondheid en het welzijn van kinderen, nu en in de toekomst. Het doel van de campagne is om aan water drinken te wennen, water drinken leuk te vinden en water te zien als dorstlesser. Alléén water drinken tijdens de opvang is niet de boodschap: het water vervangt deels de gezoete dranken.

De campagne richt zich op kinderen van anderhalf tot vier jaar. Iedere groep van het kinderdagverblijf en de peuteropvang krijgt van het JOGG drinkwaterbekers.

De pedagogisch medewerkers wordt in een nulmeting gevraagd naar het drinkbeleid en het drinkgedrag. Na negen tot twaalf maanden wordt de vragenlijst nog eens afgenomen en kan worden bepaald welk effect de campagne heeft.

Ook is er koppeling aan activiteiten mogelijk. Zo kunnen de kinderen een bezoek krijgen van Druppie, een waterweek organiseren, water gebruiken bij knutselmomenten, buiten waterspelletjes doen, enzovoort.

Schagen en Harenkarspel

De gemeente heeft van SKRS de kinderdagverblijven 't Bikkeltje, 't Hoepeltje, 't Vliegertje en 't Schommeltje en de peuteropvanglocaties De Tamboerijn en De Triangel benaderd en van Stichting Kinderopvang Harenkarspel de kinderdagverblijven Snoopy, Snuffie en De Stapvogel. Deze kinderdagverblijven en peuteropvanglocaties doen mee met het 'Drink-water-plan'. De manager van SKRS neemt tevens deel aan de JOGG-werkgroep.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl