Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 08 april 2015 Verse, gezonde en duurzame maaltijden uit GreenPort NHN voor ouderen en cliënten in ziekenhuizen en zorginstellingen

GreenPort Noord-Holland Noord heeft de ambitie om Noord-Holland Noord als één van de gezondste regio's op de kaart te zetten. De afgelopen maanden hebben wij samen met Stichting Diverzio (stichting voor gezond en duurzaam eten en drinken voor instellingen) veel initiatieven ontwikkeld om dit voor elkaar te krijgen.

En met succes! Cliënten van het Westfriesgasthuis in Hoorn en Stichting Vrijwaard in Den Helder genieten sinds kort dagelijks van verse, smakelijke gerechten met gezonde producten uit Noord-Holland Noord. Daarnaast is er in Alkmaar gestart met het (zelf) koken door ouderen in een "buurtkeuken". Studenten van de Kenniswerkplaats hebben in opdracht van GreenPort NHN een succesvol onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid hiervan.

Ouderen kunnen langer thuis blijven wonen als wij gezamenlijk eten in de buurt gaan organiseren en faciliteren.

Samen met GGD Hollands Noorden en Stichting Diverzio slaan wij nu de handen ineen om deze successen uit te rollen in de regio: "Lekker eten en gezond blijven doe je samen" op 21 maart 2015 in het AFAS Stadion in Alkmaar.

Met deze integrale aanpak kunnen ziekenhuizen en zorginstellingen een voedzame en smakelijke maaltijd voor hun cliënten, patiënten en ouderen verzorgen. Hierbij staat gezonde voeding en samenwerking met gemeenten en producenten uit het agrarisch gebied in Noord-Holland Noord centraal. Tegelijkertijd gaat er een economische impuls uit naar de agrarische ondernemers in de regio.

Genodigden voor deze themabijeenkomst zijn zij die verantwoordelijkheid hebben binnen de eigen organisatie voor gezondheid en voeding. Aan het einde van de bijeenkomst willen wij samen met hen verdere stappen zetten om dit concept door te ontwikkelen in Noord-Holland Noord.

De wedstrijd AZ - SC Cambuur staat op zaterdag 21 maart 2015 in het teken van heerlijk gezond, vers en duurzaam eten uit de regio GreenPort NHN. Geïnspireerd door topkok Ron Blaauw, die een aantal menu's heeft samengesteld voor het Westfriesgasthuis, worden zaterdag in het AFAS Stadion de gerechten bereid door de koks van AZ en het Westfriesgasthuis.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl