Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 30 april 2015 Noordkop tekent convenant samenwerkingsafspraken Huisartsen en Jeugdartsen

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Op 22 april 2015 hebben de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel een convenant getekend met de huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN), de West-Friese Huisartsenorganisatie (WFHO) en de GGD Hollands Noorden.

In het convenant zijn afspraken gemaakt over het ondersteunen van de inwoners in de Noordkop bij hulpvragen op het gebied van zorg en jeugd.

Opdracht en Zorg voor de inwoner

Per 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdhulp, langdurige zorg en de (sociale) participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente is daarom verplicht om afspraken te maken met huisartsen, jeugdartsen en medisch specialisten over de jeugdhulp. In het convenant staan afspraken over de voorwaarden waaronder - en de wijze waarop Ė de verwijzing naar jeugdhulp plaatsvindt. Naast de gemeentelijke wijkteams kunnen nu ook de huisarts, de jeugdarts en medisch specialisten verwijzen naar jeugdhulp.

Signalering jeugdhulp beter geborgd

Omdat huisartsen, jeugdartsen en medisch specialisten vaak in contact zijn met jeugd en hun ouders, zien zij regelmatig een jeugdige die in zijn ontwikkeling stagneert. Maar ook dat er andere problemen zijn of dat er sprake is van onveilige opgroeiomstandigheden. Het is belangrijk dat deze jeugd op tijd de juiste hulp krijgt. Met dit convenant is samenwerking en signalering beter geborgd.

Waarom zijn de afspraken belangrijk voor u?

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl