Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 19 mei 2015 Overeenkomst Van Schie (Burgerbrug) en gemeente Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Vrijdag 1 mei 2015 hebben de gemeente en Firma Van Schie een overeenkomst gesloten over de bedrijfsverplaatsing van Van Schie uit Burgerbrug. Dit is onderdeel van de Ruimte-voor-Ruimte regeling waarvan Van Schie gebruik wil maken. Met deze regeling kan Van Schie zijn agrarische bedrijf verplaatsen naar een locatie buiten het dorp.

Wethouder Jelle Beemsterboer: "Na een lang proces gaat het nu snel. Dat is niet alleen goed voor Burgerbrug, maar zeker ook voor de familie van Schie en hun dieren. Zij kunnen nu na een lange, onzekere periode aan de slag met hun mooie nieuwe stal."

De gemeente en Van Schie hebben onder andere afgespraken gemaakt over het slopen van de bebouwing van de twee bestaande bedrijven. Als tegenprestatie krijgt Van Schie de mogelijkheid om een aantal woningen te bouwen op één van de huidige locaties van de bestaande bedrijven en aan de overkant van de Grote Sloot.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl