Algemeen: 21 mei 2015 Kop van Noord-Holland: Helikopters vliegen 's avonds en 's nachts (19 mei 2015 tm 11 september 2015)

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Vanaf dinsdag 19 mei 2015 tot en met vrijdag 11 september 2015 kunnen helikopters overkomen tot 01.00 uur 's nachts. Dit gebeurt voor militaire oefeningen. Zodoende kunnen helikopterbemanningen blijven voldoen aan het vereiste niveau van geoefendheid die nodig is voor daadwerkelijke inzet.

Helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht trainen het hele jaar door.

Het Defensie Helikopter Commando van het Maritiem Vliegkamp De Kooy oefent deze zomer ook het vliegen in het donker, met speciale nachtzichtapparatuur. Het oefenen in de avonduren bereidt hen voor op een breed scala aan missies, waar ook ter wereld.

Ontheffing

De verleende ontheffing en informatie over vliegbewegingen zijn terug te vinden op internet, zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen via 'Militaire vluchten', zie onder 'documenten' of Teletekst pagina 766. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen onder 'klachten geluidsoverlast' of via telefoonnummer 0161-296100 of het gratis nummer 0800-0226033.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl