Algemeen: 27 mei 2015 Den Helder: Wethouder Geurt Visser maakt aftreden bekend

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Wethouder Geurt Visser van Financiën, grondzaken en participatie maakte vandaag bekend zijn functie neer te leggen. Een moeilijk besluit voor een wethouder die hard heeft gewerkt om een positieve bijdrage te leveren aan deze 'stoere stad', maar het bleek onmogelijk om de balans tussen werk en privé te handhaven.

'De hoge werkdruk, de reistijd en de afstand tot mijn gezin zijn een zwaardere belasting dan ik had ingeschat,' geeft de wethouder aan. 'Het ging ten koste van mijn gezondheid en privé-leven. Ik heb lang getwijfeld over deze stap, maar ik heb twee jonge kinderen en ik vind dat mijn grootste verantwoordelijkheid uiteindelijk naar hen is. Ik kan niet doorgaan met een situatie die uiteindelijk ook voor hen belastend zou worden.'

De wethouder wil meer tijd kunnen doorbrengen met zijn gezin en meer balans in zijn leven brengen. 'Daarom heb ik besloten per 1 juni 2015 af te treden', zegt hij.

Het college begrijpt en respecteert het besluit van de wethouder. Het beraadt zich op dit moment over waarneming van zijn portefeuille.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl