Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 28 mei 2015 Basisschool De Zwerm en Kinderopvang Harenkarspel winnaars

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Basisschool De Zwerm uit Sint Maarten en Stichting Kinderopvang Harenkarspel zijn als winnaars uit de bus gekomen bij de projectaanvraag "Impuls aan gezonde(re) leefstijl". Wethouder Ben Blonk en Joke Koomen-Boer (VGZ) overhandigen maandag 1 juni 2015 de waardecheque aan de winnaars. De overhandiging van de cheque is om 10.00 uur. De Zwerm heeft met het project "De Biologische school" een prijs van € 1.200,- gewonnen. Om 11.00 uur vindt de uitreiking bij Kinderopvang Harenkarspel aan de Oostwal 4 plaats. Zij haalden met project "Fantasie in beweging!" een bedrag van € 600,- binnen.

Waarom deze impuls aan een gezonde(re) leefstijl?

In het kader van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) heeft gemeente Schagen van Zorgverzekeraar VGZ een bedrag van € 5.000,- ontvangen. Dit bedrag is bestemd voor basisscholen en kinderdagverblijven, voorschoolse opvang om het project 'Impuls aan gezonde(re) leefstijl' uit te voeren. Een gezond gewicht is voor kinderen van belang, voor hun gezondheid en welzijn, nu en in de toekomst. Als kinderen op jonge leeftijd al overgewicht hebben is de kans groot dat er allerlei gezondheidsproblemen ontstaan, zowel op jonge als op latere leeftijd.

In de gemeente Schagen is ongeveer één op de zeven kinderen te zwaar. Vandaar dat wij met dit project scholen en kinderdagverblijven de mogelijkheid bieden om met extra geld een impuls te geven aan een gezonde(re) leefstijl bij de kinderen. Dit kan bijvoorbeeld door meer aandacht te geven aan gezonde voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten of voorlichting aan ouders.

Wie kon geld aanvragen?

Basisscholen, kinderdagverblijven en voorschoolse opvang in de gemeente Schagen zijn in de gelegenheid geweest om een projectaanvraag in te dienen en maakten hiermee kans op extra geld voor 2015. Er zijn in totaal 17 projectaanvragen ontvangen. De werkgroep bestaande uit medewerkers van de gemeente Schagen, Sportservice Schagen en de GGD Hollands Noorden heeft de ingediende projectaanvragen beoordeeld.

De winnaars van de bassischolen zijn:

Uitslag Bedrag
1. De Zwerm uit Sint Maarten € 1.200
2. De Brug uit Sint Maartensbrug € 1.000
3. De Doorbraak en De Torenven uit Warmenhuizen € 500
4. De Rank uit Schagen € 500
5. De Niko Tinbergen en de Tender uit Schagen € 500

De winnaars van de kinderopvang / voorschoolse opvang zijn:

Uitslag Bedrag
1. Stichting Kinderopvang Harenkarspel € 600
2. PSZ Hummelhonk uit Schagerbrug € 400
3. PSZ De Zandbak uit 't Zand € 300

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl