Algemeen: 09 juni 2015 De Zwerm en KDV Snoopy nemen prijs in ontvangst

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Maandag 1 juni 2015 reikten wethouder Ben Blonk en Joke Koomen-Boer van VGZ de cheque uit aan Karin Meinema en Dennis Ruiten van basisschool De Zwerm uit Sint Maarten voor het project 'De Biologische school'. Na de uitreiking kregen Ben Blonk, Joke Koomen-Boer (VGZ), Corine Mulder (Bejo Zaden) een rondleiding langs de verschillende activiteiten in het kader van de gezonde leefstijl zoals de kookles, de moestuin en kas, het kippenhok, de fruitbomen en de buitenactiviteiten.

KDV Snoopy

Joke Komen- Boer (VGZ) en Judith Gielens (JOGG-regisseur) reikten de cheque uit aan kinderdagverblijf Snoopy voor het project 'Fantasie in beweging!'. Margret Helsloot die het project geïnitieerd heeft nam de cheque in ontvangst. Het feestelijke moment werd afgesloten met een demonstratie van de peuterdans en heerlijk vers fruit.

Waarom deze impuls aan een gezonde(re) leefstijl?

In het kader van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) heeft gemeente Schagen van Zorgverzekeraar VGZ een bedrag van Ä 5.000,- ontvangen. Dit bedrag is bestemd voor basisscholen en kinderdagverblijven, voorschoolse opvang om het project 'Impuls aan gezonde(re) leefstijl' uit te voeren. Een gezond gewicht is voor kinderen van belang, voor hun gezondheid en welzijn, nu en in de toekomst. Als kinderen op jonge leeftijd al overgewicht hebben is de kans groot dat er allerlei gezondheidsproblemen ontstaan, zowel op jonge als op latere leeftijd.

In de gemeente Schagen is ongeveer één op de zeven kinderen te zwaar. Vandaar dat wij met dit project scholen en kinderdagverblijven de mogelijkheid bieden om met extra geld een impuls te geven aan een gezonde(re) leefstijl bij de kinderen. Dit kan bijvoorbeeld door meer aandacht te geven aan gezonde voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten of voorlichting aan ouders.

Wie kon geld aanvragen?

Basisscholen, kinderdagverblijven en voorschoolse opvang in de gemeente Schagen zijn in de gelegenheid geweest om een projectaanvraag in te dienen en maakten hiermee kans op extra geld voor 2015. Er zijn in totaal 17 projectaanvragen ontvangen. De werkgroep bestaande uit medewerkers van de gemeente Schagen, Sportservice Schagen en de GGD Hollands Noorden heeft de ingediende projectaanvragen beoordeeld.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl