Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 23 juni 2015 Kust op Kracht: Geul lagune preventief uitgediept

Op sommige momenten loopt de geul die de lagune van water voorziet bijna dicht. Om daarna weer met hoog water open te gaan. Zulke periodes van wisselende in- en uitstroom van zeewater zullen elkaar blijven afwisselen, maar hebben vooralsnog geen invloed op de waterkwaliteit in de lagune.

De waterkwaliteit wordt net zoals op alle zwemwaterlocaties in de provincie, elke twee weken gecontroleerd door het nemen van watermonsters. Uit de monsters blijkt tot nu toe dat het voor de waterkwaliteit niet nodig is de geul extra te ontgraven of verdiepen.

Toch gaat de aannemer de geul voor het begin van de zomervakantie ontgraven.

Hiermee voorkomen we dat hij straks misschien ín de vakantie met zijn zware materieel het strand op moet en dan veel onnodige overlast geeft voor badgasten.

Een ander voordeel van nu toch extra uitdiepen is dat de lagune dan wat extra water heeft tijdens Hargen Sail en de opening van de lagune.

De aannemer voert het uitdiepen op maandag 22 juni 2015 en dinsdag 23 juni 2015 uit omdat op die dagen regenachtig weer wordt verwacht. Heeft u vragen over het ontgraven van de geul, dan is de aannemer bereikbaar via het telefoonnummer: 06 15 - 95 21 52 of per mail via .

Bron: Hoogheemraadschap, Rijkswaterstaat en Provincie

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl