Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 29 juni 2015 Nieuwe cursusgids Helderse Volksuniversiteit

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Rachël van Kempen van de Helderse Volksuniversiteit reikte woensdag 24 juni 2015 het eerste exemplaar van de nieuwe cursusgids uit aan directeur Mannes Westra van KopGroep Bibliotheken, waarmee ze hun steeds intensievere samenwerking onderstreepten.

Zo gaat de HVU lessen verzorgen in de nieuwe centrale bibliotheek in School 7, die in het voorjaar van 2016 open gaat. Maar de HVU slaat haar vleugels dit jaar al uit naar Julianadorp, onder meer naar 't Dorpshuis waar cursussen gegeven gaan worden.

Het kernaanbod van de HVU bestaat uit talencursussen, waaronder de bekende lessen Frans, Duits, en Engels. Nieuw zijn Portugees en Latijn. Maar ook twee cursussen Nederlands zijn dat, een voor anderstaligen en een opfriscursus voor Nederlanders. Alle cursussen worden in groepsverband gegeven. Dit is een van de punten waarop de HVU zich onderscheidt. "Het draait net zo goed om gezellig samen leren", zegt voorzitter Van Kempen. Er zijn voor alle talen beginnerslessen. Geen droge stof, maar een levendige aanpak waarin het alledaagse leven en de actualiteit van een land aan de orde komen.

Trendy cursussen

"We zijn ook trots op onze trendy cursussen", benadrukt de HVU-voorzitter.

Compleet vernieuwd is de lifestyle, onder andere met visagie en make-up.

Mindfulness wordt eveneens voor het eerst gegeven. Nieuw bij de afdeling creativiteit is de cursus Hoeden maken en haarversiering. Verder kun je via de HVU leren hoe je tuinmeubelen timmert en kleine klusjes in huis klaart. Vooral voor beginners succes verzekerd. Deze cursussen zijn in Julianadorp te volgen, evenals een cursus schilderen.

Populair zijn de lezingen over kunstgeschiedenis in samenwerking met KopGroep Bibliotheken. Kunsthistoricus Karin Braamhorst houdt komend najaar een lezing over Napoleon. Begin volgend jaar spreekt zij over het thema passie in de kunst.

Open middag

Op zaterdag 29 augustus 2015 houdt de HVU van 14 tot 16 uur een open middag op het Woonplein van Woningstichting aan de Middenweg 159. Belangstellenden kunnen dan nader kennismaken met docenten en het cursusaanbod.

Meer info: www.vudh.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl