Algemeen: 29 juni 2015 Fietstocht voor en tegen Cystic Fibrosis 20 en 21 augustus 2015 (oa via Petten, Julianadorp, Den Helder)

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op donderdag 20 augustus 2015 en vrijdag 21 augustus 2015 fietst initiatiefnemer Theo van der Himst samen met een groep sportievelingen van Bergen op Zoom naar Tenherne (Friesland). Dit doen zij om Cystic Fibrosis (Taaislijmziekte) onder de aandacht te brengen en om geld in te zamelen om meer onderzoek mogelijk te maken naar CF, een nog ongeneeslijke ziekte. Op vrijdag loopt de route ook door Petten.

Waarom deze Fietstocht?

Theo: "Ik had via allerlei media wel eens van CF gehoord, maar verder niet echt veel aandacht aan geven, totdat vorig jaar Claudia overleed. Claudia was de schoonzus van een vriend van mij." Claudia werd maar 28 jaar, veel te jong!

Tijdens de crematie ceremonie werd ik erg gegrepen door de toespraken en het initiatief was geboren; Ik nam mij voor om te gaan fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis om geld in te zamelen, maar ook om deze ziekte onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Ik wist niets van Cystic Fibrosis! Nu weet ik o.a. dat het een nog ongeneeslijke ziekte is waar mensen zoals Claudia op jonge leeftijd aan overlijden. Veel onderzoek, daarom geld, is nodig voor meer onderzoek naar deze vreselijke ziekte."

De route

Het vertrek staat gepland op donderdag 20 augustus 2015 om 06:00 uur vanaf de Grote Markt in Bergen op Zoom. De route loopt op dag 1 van Bergen op Zoom via Steenbergen, Willemstad richting Oud Beijerland, Hoogvliet, Vlaardingen, Hoek van Holland, Noordwijk, Scheveningen, Zandvoort en IJmuiden naar Castricum.

Op dag 2 gaat de route verder van Castricum naar Terherne via De Egmonden, Schoorl, Petten, Julianadorp, Den Helder, Den Oever, afsluitdijk, Harlingen en Sneek. Met als eindpunt Terherne.

Op de Facebook pagina van "Fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis" staat veel over de actie facebook.com

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl