Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 29 juni 2015 Vluchten is een mensenrecht - Aboutaleb tijdens Rede van Texel

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft vrijdag 19 juni 2015 De Rede van Texel uitgesproken in een uitverkocht Zeemanskerkje in Oudeschild. De titel van de Rede is ''Veilige Haven''. Aboutaleb ging in op de thema's vrede en veiligheid, vluchtelingenstromen en solidariteit. De complete tekst kunt u hieronder downloaden. De uitgesproken tekst geldt.

Elk jaar vertelt een vooraanstaande spreker op Texel over een onderwerp dat voor de hele Nederlandse samenleving van belang is. Texel is immers Nederland in het klein en daarom een goede uitvalsbasis voor interessante gedachten. De eerste Rede van Texel werd in 2013 uitgesproken door Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam en vorig jaar viel de eer te beurt aan de vermaarde historicus James Kennedy.

De tekst van de Rede van Texel is te vinden op www.texel.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl