Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 30 juni 2015 Gemeenteraad Den Helder: Herbenoeming burgemeester Schuiling

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De gemeenteraad van Den Helder heeft op donderdag 29 juni 2015 vergaderd over de herbenoeming van burgemeester Koen Schuiling. De raad heeft besloten om de burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming en heeft dit kenbaar gemaakt aan de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland. De herbenoeming van Schuiling geldt voor een periode van zes jaar.

Koen Schuiling werd op 4 januari 2015 2010 geïnstalleerd als burgemeester van Den Helder. Op 1 januari 2015 2016 komt een einde aan zijn eerste ambtsperiode. Om in aanmerking te komen voor een tweede ambtstermijn is vanuit de gemeenteraad van Den Helder een vertrouwenscommissie samengesteld. Voorzitter van de commissie is raadslid Edwin Krijns.

De aanbeveling moet volgens de procedure uiterlijk vier maanden voor het aflopen van de ambtstermijn door de gemeenteraad worden uitgebracht. De commissaris van de Koning stuurt de aanbeveling door aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het besluit tot herbenoeming wordt bij Koninklijk Besluit genomen. De inhoud van de aanbeveling en de overwegingen alsmede de beraadslagingen van de gemeenteraad zijn volgens wettelijke voorschriften geheim.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl