Algemeen: 01 juli 2015 Openingsfeest nieuwe strand en de lagune bij Camperduin op 3 juli 2015

Burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen opent vrijdagmiddag 3 juli 2015 het nieuwe strand en de lagune bij Camperduin. "Ik ben ongelooflijk trots op dit mooie project. Het is heel bijzonder dat we er in de gemeente een nieuw stukje Nederland van 100 hectare bij hebben gekregen."

Speciaal lied

Het openingsfeest is van 16.00-17.30 uur. Muzikant Bert van Baar uit Groet heeft speciaal voor deze gelegenheid een lied geschreven. Aansluitend verricht burgemeester Hetty Hafkamp de officiële opening en is een spectaculaire flyboardshow met licht en geluid op de lagune.

Openingsfeest voor bewoners

Alle bewoners en ondernemers van Camperduin, Hargen en Groet zijn van harte uitgenodigd voor het openingsfeest van de lagune. Dit wordt georganiseerd door de gemeente Bergen en de ondernemers uit Camperduin en Hargen. Kinderen kunnen voorafgaand aan de opening vliegers maken in de tent bij de lagune. * *

Programma

Kustversterkingsplan

De lagune, aangelegd in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat en Provincie Noord-Holland, is onderdeel van het kustversterkingsplan Kust op Kracht. Tussen Hargen en Petten is een breed strand opgespoten en zijn nieuwe duinen aangelegd om het achterland te beschermen tegen overstromingen.

Uniek in Nederland

Nergens in Nederland is een lagune te vinden zoals bij Camperduin. Sinds de opening drie maanden geleden wordt de lagune al volop gebruikt. Kinderen spelen langs de waterrand en bouwen daar zandkastelen. In het water wordt gekanood, surfles gegeven en gezwommen. En wie niet helemaal het water in wil, houdt het bij pootje baden.

Hargen Sail

De opening van de lagune is voorafgaand aan het driedaagse evenement Hargen Sail dat dit jaar voor het eerst op het strand bij de lagune wordt gehouden.

Bron: Hoogheemraadschap, Rijkswaterstaat en Provincie (Bron: Kust op Kracht)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl