Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 09 juli 2015 Den Helder en Texel: één backoffice voor zorg

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Den Helder en Texel slaan de handen ineen in de uitvoering van financieel-administratieve taken op het gebied van het sociaal domein. Dit gebeurt uit het oogpunt van efficiency, risicospreiding en de geografische ligging. Daarbij staat voorop dat de inwoners van beide gemeenten goed en duurzaam worden geholpen.

Doordat gemeenten per januari 2015 nieuwe taken hebben gekregen als jeugdzorg, participatiewet en wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) -samen het sociaal domein genaamd- stijgt de druk op de financieel-administratieve uitvoering (backoffice) voor gemeenten. In de backoffice wordt de zorg administratief en financieel afgehandeld en wordt waar nodig het Sociaal Team Texel ondersteund.

Inwoners van Texel zullen met de backoffice niet direct in aanraking komen.

Door samenwerking van Den Helder en Texel wordt de dienstverlening naar inwoners beter gewaarborgd. Den Helder neemt daarbij haar verantwoordelijkheid als centrumgemeente.

Met een effectieve en efficiënte uitvoering van de financieel-administratieve taken door één uitvoeringsorganisatie in plaats van twee, kunnen kosten op termijn worden verminderd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl