Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 23 juli 2015 Den Helder: Gemeentelijke subsidie voor kinderen in achterstandssituaties

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Stichting Weekendschool ontvangt in 2016 van de gemeente Den Helder subsidie voor het aanbieden van een gevarieerd aanbod aan activiteiten aan kinderen in achterstandssituaties.

Het gaat om kinderen uit groepen 7 en 8 van het basisonderwijs die van huis uit weinig kansen krijgen om zich te ontwikkelen. De kinderen worden geïnspireerd en gemotiveerd door het volgen van allerlei lessen uit diverse beroepsgroepen.

Hiermee wordt de nieuwsgierigheid van de kinderen geprikkeld en komen talenten en ambities naar boven. Zo winnen zij aan zelfvertrouwen, maken meer kans op een positieve ontwikkeling in de toekomst en verhoogt het hun maatschappelijke betrokkenheid.

De subsidie bedraagt 15.000 euro. De Helderse weekendschool heet binnenkort 'Petje af Den Helder'.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl