Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 29 juli 2015 Boete en waarschuwing voor jongeren in Julianadorp

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Handhavers van de gemeente hebben vrijdagavond 24 juli, in samenwerking met de politie, controles in Julianadorp gehouden die gericht waren op jeugdoverlast. Hierbij is een jongen betrapt op bezit van alcoholhoudende drank. Sinds 1 januari 2014 zijn '18-minners' die alcoholhoudende drank drinken of bij zich hebben, strafbaar. Tevens kreeg een aantal jongeren een waarschuwing voor overlast.

JIT-team

Naar aanleiding van klachten die bij de gemeente en politie binnen zijn gekomen over (geluids-) overlast en alcohol- en drugsgebruik van jongeren is een Jongeren Interventie Team geformeerd dat zowel preventief als repressief optreedt. Het vroeg signaleren van alcohol en drugsgebruik staat hierin centraal en heeft hoge prioriteit bij gemeente en politie.

Burgemeester Koen Schuiling: "De gemeente wil alcoholmisbruik onder jongeren zoveel mogelijk terugdringen. Hierbij gaat het niet primair om het uitdelen van boetes, maar om de gezondheid van de jongeren. Alcoholgebruik op jonge leeftijd is schadelijk, vooral voor de opbouw van de hersenen. Hierdoor kunnen onder andere schoolprestaties achteruit gaan. Daarnaast leidt drankgebruik tot veel overlast en ongelukken." Ook de komende tijd zullen agenten en gemeentelijke handhavers toezicht houden op sport- en speelterreinen, schoolpleinen en andere locaties waar de jeugd zich regelmatig ophoudt.

Drankbezit

Tijdens de controles troffen de handhavers en de politie, op een schoolplein aan de Drooghe Bol, een jongen van 17 jaar aan met een geopende fles sterke drank in bezit. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn ouders zijn direct in kennis gesteld. Van een 13-jarig meisje, die bij de jongen rondhing, zijn eveneens de ouders gebeld in het kader van vroegsignalering.

Overlast

Bij het skatepark in Vogelzand werd een groep van elf jongeren aangetroffen. Deze groep is door het JIT-team gewaarschuwd op het achterlaten van afval en tegen geluidsoverlast op deze locatie na 22.00 uur 's avonds. Hier werd door de jongeren gehoor aan gegeven, waardoor er geen boetes uitgedeeld werden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl