Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 29 juli 2015 Proefboring zout water bij de Putten

Het hoogheemraadschap, Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland, Natuurmonumenten, Landschap Noord-Holland en SBB voeren binnen Kust op Kracht tien projecten uit om de huidige stand van natuur zo goed mogelijk te behouden of te verbeteren. Hierover zijn afspraken gemaakt in de Samenwerkingsovereenkomst Natuur.

De proefboring voeren we uit om te kunnen bepalen welk water geschikt is om de kans op eventuele verzoeting van de Putten op termijn uit te sluiten. Zo wordt het brakke milieu van de Putten behouden. Door het voorduin bestaat de kans dat de stroom zout water iets afneemt door de duinen die voor de dijk zijn aangelegd. Het brakke milieu van de Putten kan daardoor verzoeten, het toevoegen van zout grondwater voorkomt dit.

Voor het uitvoeren van de proefboring plaatsen we een boorstelling van 10 á 15 meter hoog. Deze stelling brengt een boring aan tot ongeveer 75 meter diepte. Op verschillende dieptes in het geboorde gat hangen we meetapparatuur op waarmee we het zoutgehalte en de waterdruk meten. Na dit onderzoek kan worden bepaald of en in welke omvang er uiteindelijk een definitieve put voor zout water wordt geslagen. Dit zal dan voor het aankomende broedseizoen plaatsvinden.

Bron: Hoogheemraadschap, Rijkswaterstaat en Provincie. Kust op Kracht)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl