Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 30 juli 2015 Schager Uitdaging: elkaar helpen met materiaal en menskracht

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De Schager Uitdaging staat op dinsdag 4 augustus 2015 met een kraam op de braderie in Schagen. Om meer bekendheid te geven aan dit 'bemiddelingsbureau'. Maar vooral om het idee wakker te maken bij wie langs loopt, dat je ook iets kunt organiseren met minder kosten en meer (materiële) hulp en kennis.

De Schager Uitdaging is een nog heel jonge organisatie, die mensen bijeenbrengt die wat willen organiseren. Stel je hebt stoelen nodig voor een bijeenkomst en gelijktijdig heeft een bedrijf stoelen over, bij de Schager Uitdaging vinden jullie elkaar. Het maatschappelijk ondernemen wordt hierin gestimuleerd, vragende stichtingen en verenigingen worden geholpen met materiaal, kennis en menskracht. Op 22 april 2014 besloot de gemeenteraad om, op initiatief van het CDA, te beginnen met de Schager Uitdaging. De Schager Uitdaging kan laten zien, in deze tijd van flinke bezuinigingen, wat mensen kunnen betekenen voor elkaar.

Met een ondernemende houding van maatschappelijke organisaties en betrokken houding van ondernemers.

De Schager Uitdaging heeft een manager, Renate van der Laan. Zij brengt de inwoners, verenigingen en bedrijven bijeen. Kern van stichting De Schager Uitdaging is dat bedrijven kennis, kunde en materieel (dat overbodig is voor henzelf) ter beschikking stellen van verenigingen en instellingen. Vraag en aanbod worden via de website www.schageruitdaging.nl kenbaar gemaakt.

De Schager Uitdaging wordt een succes als veel betrokken bedrijven en particuliere organisatoren elkaar vinden met een match. Als er via de Schager Uitdaging verbindingen bestaan tussen bedrijven die iets te bieden hebben en maatschappelijke organisaties en inwoners die daarmee geholpen zijn. Belangrijk is wel dat iedereen weet dat hun idee of het verzoek moet bijdragen aan de leefbaarheid. De matchgroep van de Schager Uitdaging kijkt daar naar. En als het wat is, zoekt de matchgroep een bedrijf dat kan meewerken. Zo worden vraag en aanbod verbonden. Meer informatie: www.schageruitdaging.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl