Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 03 augustus 2015 Geen extra huishoudhulp voor mantelzorgers in Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - In gemeente Schagen worden de rijksgelden Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ingezet maar niet expliciet voor mantelzorgers zoals in sommige andere gemeenten buiten de Kop van Noord-Holland wel het geval is. De gemeente Schagen gebruikt deze gelden om de huidige HH1 cliënten langer te kunnen ondersteunen. In plaats dat de HH1 ondersteuning eindigt op 1 maart 2015, eindigt deze voor bestaande cliënten nu op 1 mei 2015 2016. Dit in tegenstelling tot wat belangenorganisatie Mezzo heeft verteld.

Gemeente Schagen heeft wel andere vormen van mantelzorgondersteuning.

Respijtzorg (overnemen van de zorg door een professional of een vrijwilliger of door groepsactiviteiten/groepsopvang voor de patiënt) en logeermogelijkheden zijn hier voorbeelden van. Ook kan de mantelzorger hulp vragen bij het Mantelzorgcentrum. Van hieruit worden allerhande bijeenkomsten georganiseerd, maar wordt ook individuele ondersteuning geboden. De mantelzorgmakelaar van het centrum kan bijvoorbeeld regeltaken overnemen van de mantelzorger of de weg wijzen binnen de zorgmogelijkheden voor de betreffende situatie.

Het MANTELZORGCENTRUM in Heiloo (hoofdvestiging) is dagelijks bereikbaar via: Telefoon: 072-5627618 Fax: 072-5627619 E-mail:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl