Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 05 augustus 2015 Den Helder: Herdenking 15 augustus 1945

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Zaterdag 15 augustus 2015 is het zeventig jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië en daarmee voor het hele Koninkrijk der Nederlanden. Ons land herdenkt jaarlijks officieel op deze dag alle slachtoffers van de oorlog met Japan.

In Den Helder doen wij dit bij het monument 'Voor hen die vielen' aan De Vijfsprong. Herdacht worden de militairen, de krijgsgevangenen, de mannen, vrouwen en kinderen in en buiten de kampen en de vele slachtoffers onder de Indonesische bevolking. Iedereen is uitgenodigd om bij deze herdenking aanwezig te zijn, evenals bij de ontvangst vooraf en het informele samenzijn achteraf in Hotel Wienerhof. De herdenking begint om 11.00 uur en duurt een uur.

Verkeersmaatregelen

In verband met de herdenking zijn verschillende verkeersmaatregelen nodig op het verkeersknooppunt de Vijfsprong. Al het verkeer zal tussen circa 10.30 uur en 12.00 uur op de toegangswegen naar de rotonde worden tegengehouden en omgeleid.

Dit geldt ook voor het openbaar vervoer. Het gaat om de Middenweg ter hoogte van de Pasteurstraat, de Javastraat ter hoogte van de Van Galenstraat, de Polderweg ter hoogte van de Hertzogstraat, de Middenweg ter hoogte van het voormalig postkantoor en - indien noodzakelijk - de Parallelweg ter hoogte van Wienerhof.

Bij al deze afzettingen worden hekken geplaatst en houden politieagenten of marechaussees toezicht. Een uitzondering wordt gemaakt voor hulpverleningsvoertuigen op weg naar een noodgeval.

Vlaginstructie

Op 15 augustus 2015 is de algemene vlaginstructie voor de overheid van toepassing, vanwege de historisch betekenis van deze dag als het formele einde van de Tweede Wereldoorlog. Op die datum wordt vanaf alle overheidsgebouwen de vlag uitgestoken. Particulieren worden uitgenodigd om ook de vlag uit te hangen. De vlag wordt in de top gehesen (let op: niet halfstok), zonder oranje wimpel.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl