Algemeen: 05 augustus 2015 Gemeente Schagen gaat archivering veranderen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Eens in de twee jaar vindt inspectie plaats van het gemeentelijk archief. In oktober 2014 was dit bij gemeente Schagen. De archiefinspectie was anders dan voorheen. Het betrof geen controle van alleen de fysieke archieven, maar ook van het werkproces. Zo zal de inspectie voortaan zijn, want de digitale en fysieke informatievoorziening moeten beide goed geregeld zijn.

Het rapport van de gemeentelijke archiefinspectie van het Regionaal Archief Alkmaar (RAA) bevat bijna dertig aanbevelingen. Deze zijn verwerkt in een verbeterplan, waarin projecten de noodzakelijke digitale verbeteringen tot stand gaan brengen. Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het verbeterplan.

De gemeenteraad heeft al in eerder stadium ingestemd met veranderende werkprocessen.

Een van de aanbevelingen luidt: “Zorg voor de uitwerking van het informatiebeleid voor de documentaire informatievoorziening. Besteed aandacht aan het kwaliteitssysteem, de methode voor het zaakgericht digitaal archiveren en de duurzame toegankelijkheid van digitale informatie.”

Met het verbeterplan wil de gemeente optimaal voldoen aan de wetten en regels en komen tot een transparante, controleerbare en beheersbare informatiehuishouding.

Het archiefinspectierapport wordt, volgens de gemeentelijke archiefverordening, aan de gemeenteraad ter kennis gebracht. Dit gebeurt in september 2015.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl