Algemeen: 25 augustus 2015 Alcoholboetes en waarschuwingen voor Helderse jongeren tijdens kermis in Julianadorp

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Tijdens de kermis in Julianadorp hebben handhavers van de gemeente, in samenwerking met de politie, op vrijdagavond 21 augustus 2015 gecontroleerd op alcoholgebruik van 18-minners en op jeugdoverlast. Hierbij zijn jongeren betrapt op het bezit van alcoholhoudende drank. Tevens kreeg een aantal jongeren een waarschuwing. De controles van het JIT-team (Jongeren Interventie Team) vonden plaats op verschillende locaties in Julianadorp.

Drankbezit en overlast

In de Landbouwstraat nabij het kermisterrein werden twee jongens van 14 en 16 jaar aangetroffen met een geopende fles sterke drank in bezit. Zij kregen allebei een proces-verbaal en de ouders zijn direct en de volgende dag in kennis gesteld. In de Wethouder de Boerstraat werd eveneens een minder-jarige betrapt.

Een 17-jarig meisje had een geopende fles sterke drank (Wodka) in bezit. Ook zij kreeg een boete. Verder zijn er groepen jongeren weggestuurd die zich na 22.00 uur hinderlijk ophielden in speeltuinen en portieken rondom het kermisterrein.

JIT-team

De controles vonden plaats naar aanleiding van klachten die bij de gemeente en politie binnen zijn gekomen betreffende (geluids-)overlast, alcohol- en drugsgebruik van jongeren. Hierop is een Jongeren Interventie Team geformeerd dat zowel preventief als repressief optreed. Het vroeg signaleren van alcohol en drugsgebruik staat hierin centraal en heeft hoge prioriteit bij gemeente en politie. Ook de komende tijd zullen agenten en gemeentelijke handhavers toezicht houden op sport- en speelterreinen, schoolpleinen en andere locaties waar de jeugd zich regelmatig ophoudt.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl