Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 26 augustus 2015 Water- en fruitcampagne gestart op Brede School in Warmenhuizen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op maandag 24 augustus 2015 verzorgden wethouder Ben Blonk en Mascotte Druppie de feestelijke aftrap voor de DrinkWater en Fruit campagne op de Brede school de Hoge Ven in Warmenhuizen. Ruim 700 kinderen zongen 's morgens op het schoolplein de wethouder en Druppie toe met het "waterlied". Daarna heette Marie-José Tinebra (directeur Hoge Ven) iedereen welkom en zij vertelde aan de kinderen, ouders en leerkrachten over de water- en fruitcampagne die gaat starten in het kader van de gezonde school.

Gemeente Schagen draagt uit dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is. Dat water drinken weer de normaalste zaak van de wereld moet worden. In gezoete drankjes zit vaak meer dan 4 suikerklontjes. In samenwerking met de scholen in gemeente Schagen willen wij alle kinderen daar bewust van maken. De twee basisscholen in de Hoge Ven zijn de eerste basisscholen in de gemeente Schagen die gaan starten met de DrinkWater aanpak. Vanuit de ouders is het initiatief gekomen om een sportcommissie op te richten. Deze commissie stimuleert alle sport- en beweegactiviteiten binnen de school. Dit past ook mooi in de gezonde school.

Waterbreak voor alle kinderen

Gedurende één week wordt er op de Hoge Ven de waterbreak geïntroduceerd en vinden er leuke "water" activiteiten plaats. Tijdens de waterbreak mogen alle kinderen water drinken en fruit eten. Om het water drinken leuker te maken krijgt ieder schoolkind een eigen DrinkWater bidon. Deze DrinkWater bidon kunnen zij bijvoorbeeld gebruiken bij de gymles of na een speelmoment. Daarnaast wordt er lesmateriaal beschikbaar gesteld met leuke opdrachten over gezond eten en drinken. In de school worden de kranen extra zichtbaar gemaakt en is er informatie voor ouders.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl