Algemeen: 27 augustus 2015 Eerste bewoners azc Doggershoek Den Helder

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Op 26 augustus 2015 zijn de eerste vijftig vluchtelingen ondergebracht in azc Doggershoek Den Helder. Door het grote aantal vluchtelingen dat in aanmerking komt voor een asielprocedure is het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) genoodzaakt om al vluchtelingen in de Doggershoek onder te brengen, voordat alle verbouwingswerkzaamheden zijn afgerond.

Het COA heeft de gemeente Den Helder dinsdag geïnformeerd over de komst van vijftig alleenstaande minderjarige vluchtelingen (amv) uit de centrale opvanglocatie in Ter Apel. In de loop van deze week worden nog eens vijftig jongeren verwacht. Alle jongeren worden ondergebracht in het deel van de Doggershoek dat al gereed is. Voor hen is 24/7 begeleiding van het COA aanwezig.

De verwachting is dat op 30 september 2015 de officiële opening plaatsvindt.

Meer informatie vindt u op de pagina Asielzoekerscentrum Den Helder Doggershoek op www.denhelder.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl