Algemeen: 08 oktober 2015 Website voor hulpvragers en -gevers: vanaf 10 oktober 2015 gaat de website noordkopvoorelkaar.nl de lucht in

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Een website als Marktplaats, met niets te koop. Wat je ziet is aanbod aan vrijwillige hulp en vragers om die hulp. Vanaf 10 oktober 2015 gaat zo'n website 'de lucht in'. De site heet: www.noordkopvoorelkaar.nl

noordkopvoorelkaar.nl Vanaf 10 oktober 2015 ontmoeten vraag en aanbod van vrijwillige hulp en zorg elkaar op deze digitale marktplaats. De gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon geven hiermee een aanvullende bijdrage aan het streven om iedereen in de zorg hulp te geven. Noordkopvoorelkaar.nl wordt gecoördineerd door De Wering en Wonen Plus Welzijn.

Iedereen kan via de site een vrijwilliger om hulp of ondersteuning vragen.

Hulpvragen lopen uiteen van hulp bij vervoer, gezelschap en een kopje koffie tot begeleiding van een kind met een beperking. Ook vrijwilligers kunnen zich heel eenvoudig aanmelden en aangeven op welk gebied zij willen helpen. Met deze digitale marktplaats hopen de gemeenten ook jongere vrijwilligers te bereiken.

Zorgen voor elkaar

Ook organisaties en professionals kunnen een oproep plaatsen als zij op zoek zijn naar vrijwilligers. Via de site willen de gemeenten aanbod en vraag beter en vooral eenvoudiger bij elkaar brengen. Samen zorgen we voor een zorgzame samenleving. Noordkopvoorelkaar.nl maakt het gemakkelijk om een steentje bij te dragen aan onze samenleving of om hulp te vragen waar behoefte aan is.

Deskundigheid vergroten

Voor iedereen is het bovendien mogelijk om op de website een cursus uit te zoeken. Dit cursusaanbod wordt samengesteld door de Wering en Wonen Plus Welzijn samen met de aangesloten organisaties als Geriant, GGZ NHN, Mantelzorgcentrum, MEE NWH, Omring, Vrijwaard en Woonzorggroep Samen.

Workshop

Zaterdag 10 oktober 2015 wordt extra aandacht besteed aan de nieuwe website. Er kan een workshop worden gevolgd om 16.00 uur. Dit vindt plaats in Schagen in Markt 18.

Officiële start

Op donderdag 8 oktober 2015, om 16.00 uur in het gemeentehuis Schagen, geven de wethouders van Den Helder Pieter Kos, Ben Blonk van Schagen en Mary van Gent van Hollands kroon, samen met de aangesloten organisaties het startsein van de website.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl