Algemeen: 09 oktober 2015 HHNK project Schoon erf, schone sloot genomineerd voor Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015

HHNK logoBron: HHNK - Ons project 'Schoon erf, schone sloot' is genomineerd voor de Innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2015. Wij hopen op 5 november 2015 niet alleen de vakjuryprijs te winnen, maar ook de publieksprijs. U voelt hem al, we willen graag dat u op ons stemt!

Enthousiasme

'Schoon erf, schone sloot' is gericht op schoon en gezond water. Het is erop gericht erfafspoeling van gewasbeschermingsmiddelen bij bollenteeltbedrijven te verminderen. Het lekken van deze probleemstoffen kan met minimale inspanningen aanzienlijk worden beperkt. Het mooie van dit project is dat de deelnemende bloembollentelers in overleg met de leveranciers en fabrikanten zelf met slimme, effectieve oplossingen kwamen. En met succes: metingen lieten zien dat de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen in de putten binnen een jaar bijna was gehalveerd. Vanwege dit succes wil de KAVB, de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor de Bloembollensector, het project landelijk uitrollen: in de periode 2016-2018 gaat het dan om 450 telers.

Het enthousiasme bij de bollentelers om de problemen aan te pakken en de resultaten die dit tot nu toe heeft opgeleverd worden binnen de sector breed gewaardeerd. Het is ook opmerkelijk dat de individuele bollentelers de noodzakelijke aanpassingen op de bedrijven realiseren zonder een beroep te doen op subsidies.

Succesfactoren

Publieksprijs

Stemmen kan op www.verkiezingenhandhavingentoezicht.nl/stemmen.php

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl