Algemeen: 13 oktober 2015 Noord-Holland hijst regenboogvlag

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Johan Remkes, commissaris van de Koning, hees op zondag 11 oktober 2015 bij het provinciehuis de regenboogvlag ter ere van de internationale Coming Out Day op zondag 11 oktober 2015. Remkes: "De provincie vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Deze vlag wappert hier fier om te laten zien dat wij vinden dat iedereen zich vrij moet kunnen uiten, ongeacht geaardheid."

Op verschillende provinciale locaties - van kantoorpanden tot brugwachtershuisjes - hesen medewerkers van de provincie de regenboogvlag. Om daarmee aandacht te vragen voor de acceptatie van homoseksualiteit.

Niet voor iedereen is het even makkelijk om 'uit de kast te komen' ofwel een coming out te hebben. Op de jaarlijkse internationale Coming Out Day worden door het hele land activiteiten georganiseerd om de acceptatie van homoseksualiteit te bevorderen. Om deze boodschap kracht bij te zetten worden op veel plaatsen in het land regenboogvlaggen gehesen.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl