Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 15 oktober 2015 Eerste Nationale Bollenplantdag op 9 oktober 2015 een succes

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - Tijdens de dag van de duurzaamheid op 9 oktober 2015 vond de eerste Nationale bolplantdag plaats. Ook in Noord-Holland Noord, waar het grootste aaneengesloten bollenproductiegebied ter wereld ligt werden op verschillende locaties bollen geplant.

Leerlingen van de afdeling Tuin, Park en Landschap van het Clusius college hebben in Hoorn samen met hun docent Arjan Koenis en de regionale KAVB voorzitter Peter Raven bollen geplant in het sportpark. De KAVB kring Noordelijk Zandgebied had in de Poldertuin in Anna Paulowna raadsleden en statenleden uitgenodigd om gezamenlijk de bollen te planten. De kring voorzitter Cor de Graaf, vatte in een kort welkomstwoord het belang van duurzaamheid voor de bollensector samen. De bolbloemen vormen in het voorjaar een belangrijke bron van nectar voor bijen, hommels en andere insecten. Met projecten als Spaarwater, bolcoating en de Natuurlijk leven, natuurlijk telen worden in Noord-Holland Noord grote stappen gezet in de verduurzaming van de sector.

Elaine Vlaming, Henk van Gameren (beiden gemeenteraadslid Hollands Kroon), Aukelien Jellema en Willemien Koning (beiden statenlid Provincie Noord-Holland) namen vervolgens de handschoen aan van André Duivenvoorden (voorzitter van Stichting Poldertuin) om de narcisbollen te planten. Dit ging ze goed af en al snel was het bloembed gevuld. Het eindresultaat is in het voorjaar te bewonderen.

Na afloop van het planten werd een bezoek gebracht aan bloembollenbedrijf Boltha - www.boltha.nl - De Statenleden en raadsleden waren zichtbaar onder de indruk van de wijze waarop in dit bedrijf en in de sector breed gewerkt wordt aan duurzaamheid.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl