Algemeen: 15 oktober 2015 Noord-Holland Noord beter op de kaart

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Om Noord-Holland Noord steviger op de kaart te zetten zijn een aantal historisch gegroeide overlegvormen samengevoegd tot één bestuurlijk afstemmingsoverleg. Het resultaat is meer bestuurlijke daadkracht en een krachtiger positionering van de regio Noord-Holland Noord.

Met sterke economische sectoren als agribusiness, energie en de toerisme, een uitstekende woonkwaliteit en de aantrekkelijke ligging ten opzichte van de metropoolregio Amsterdam heeft Noord-Holland Noord ongekende kwaliteiten.

Bestuurders in Noord-Holland Noord vinden dat deze kwaliteiten nog onvoldoende zichtbaar zijn bij gesprekspartners in de naburige regio Amsterdam, in Den Haag en Brussel.

Een eerste voorwaarde daarvoor is dat de regio met één gezicht en één boodschap naar buiten treedt. Dit heeft ertoe geleid dat besloten is verschillende overlegtafels in Noord-Holland Noord op te heffen en op te doen gaan in één nieuw overleg, het Bestuurlijk Afstemmings Overleg Noord-Holland Noord. Het overleg zet zich in op onder andere versterking van de agribusiness, toerisme en energiesector in Noord-Holland. De uitkomst die alle partijen daarbij voor ogen hebben is meer daadkracht, meer transparantie en een regio die een stevige gesprekspartner is.

De regio's West-Friesland, Kop van Noord-Holland en regio Alkmaar vaardigen elk drie wethouders af. Voor het bedrijfsleven zijn drie zetels gereserveerd.

Gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond, is gekozen tot voorzitter.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl