Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 16 oktober 2015 Fitheidstest voor 65-75 jarigen uit Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo is begin dit jaar van start gegaan met het project 'Vitaal Schagen'. In samenwerking met Sportservice Schagen, Wonen Plus Welzijn, LSBO Schagen, stichting GALM, GGZ, Sportservice Noord-Holland en de gemeente Schagen wordt dit project uitgevoerd. Het doel van dit project is om inactieve 65 tot 75-jarigen uit Muggenburg en Waldervaart, in beweging te krijgen door het creëren van een gevarieerd laagdrempelig beweegaanbod dicht bij huis.

Vitaal Schagen is een beweeg- en gezondheidsproject die zich richt zich op mensen die onvoldoende bewegen. Het project biedt mensen de kans om, hun fitheid te laten meten, in een gezellige sfeer kennis te maken met bewegen, meer sociale contacten te krijgen en energieker en vitaler in het leven te staan.

Inwoners van Muggenburg en Waldervaart hebben in week 37 een persoonlijke brief en een folder met meer informatie ontvangen. Inwoners zijn via deze brief uitgenodigd voor een fitheidstest die op zaterdag 31 oktober 2015 plaatsvindt in de Spartahal in Schagen. De fitheidstest bestaat uit een aantal onderdelen, onder meer: knijpkracht, reactietest, beenkracht en uithoudingsvermogen. Deze metingen worden aangevuld met meting van bloeddruk, lengte en gewicht. Bij de fitheidstest is ook een arts aanwezig. Aan het einde van de fitheidstest kunt u zich inschrijven voor een beweegprogramma of u kunt meer informatie ontvangen over het reguliere beweegaanbod. Deelname aan de fitheidstest verplicht u niet tot deelname aan een beweegprogramma.

Aansluitend op de fitheidstest wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan een introductieprogramma. In 12 weken maakt u wekelijks gedurende een uur kennis met verschillende vormen van sport, bewegen en spel. Deskundige leiding zorgt voor een veilig verloop van de lessen, die elke keer worden afgesloten met het gezamenlijk drinken van koffie/thee.

Na afloop van het introductieprogramma wordt u de mogelijkheid geboden op dezelfde manier door te gaan in een vervolgprogramma. Hierbij staat plezier in bewegen voorop. Na elke les wordt er vrijblijvend koffie/thee gedronken.

Omdat het aantal 65-75 jarigen in Schagen enorm groot is, hebben de inwoners van de wijken Groeneweg, Nesdijk en Centrum in februari 2015 van dit jaar kunnen deelnemen aan het project Vitaal Schagen en zijn de inwoners van Muggenburg en Waldervaart in oktober 2015 aan de beurt. Heeft u niet aan de fitheidstest in februari 2015 mee kunnen doen maar bent u toch benieuwd naar uw fitheid en/of heeft u interesse in één van de beweegprogramma's, dan bent u van harte welkom bij de fitheidstest op zaterdag 31 oktober 2015. Vooraf aanmelden is verplicht. U ontvangt namelijk een tijd waarop u wordt verwacht. Aanmelden kan bij Iris van Paridon van Sportservice Schagen. Zij is te bereiken op telefoonnummer: (0224) 21 47 74 of stuur een email met uw naam, adres en e-mailadres naar .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl