Algemeen: 21 oktober 2015 Noodopvang vluchtelingen in Spartahal Schagen, informatie avond op 21 oktober 2015

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Schagen vangt vanaf zaterdag 24 oktober 2015 200 vluchtelingen op in de Spartahal in Muggenburg voor een periode van negen dagen. Op woensdagavond 21 oktober 2015 vindt hierover een informatieavond voor plaats in diezelfde Spartahal.

Vanwege de enorme toestroom van vluchtelingen heeft ook gemeente Schagen een dringend verzoek ontvangen van het ministerie van Veiligheid en Justitie en het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) om noodopvang te verzorgen. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten gehoor te geven aan deze oproep door van zaterdag 24 oktober 2015 tot maandag 2 november 2015 maximaal 200 vluchtelingen op te vangen in de Spartahal. Woensdagavond 21 oktober 2015 om 19.30 uur organiseert de gemeente hierover een informatieavond, in dezelfde Spartahal.

Waarom Schagen?

Vluchtelingen die Nederland binnenkomen, melden zich aan bij centra zoals het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Daar worden zij geregistreerd. Door de grote toestroom kunnen de aanmeldcentra op dit moment geen slaapplaatsen meer bieden.

Daarom worden zij korte tijd elders ondergebracht, met de bedoeling vervolgens door te stromen naar tijdelijke opvang. Aan alle gemeenten wordt hulp gevraagd, ook aan Schagen.

Op maandag 2 november 2015 stromen deze mensen door naar andere opvanglocaties. De gemeente verwacht dat de crisisopvang in de Spartahal vanaf 24 oktober, begin van de avond, klaar is voor gebruik. Er zijn momenteel vele handen aan het werk om de opvang zo goed mogelijk te laten verlopen. Burgemeester Marjan van Kampen zegt hierover: "Wij stellen alles in het werk om de opvang voor alle partijen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ik hoop dat we samen met de buurt de vluchtelingen veiligheid en rust kunnen bieden voor de dagen dat zij hier zijn.

We kunnen alle hulp daarbij goed gebruiken. Dus als mensen iets voor de vluchtelingen willen doen, horen we dat heel graag. We zijn op zoek naar mensen die willen helpen bij het bereiden van maaltijden, maar ook bijvoorbeeld mensen die spelletjes willen doen of activiteiten willen begeleiden. Alle hulp is welkom."

Vrijwilligers

Mensen die zich als vrijwilliger willen aanmelden om gedurende deze negen dagen te helpen in de Spartahal kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar , onder vermelding van telefoonnummer, beschikbaarheid en type vrijwilligerswerk dat men zou willen doen. Er wordt dan zo snel mogelijk contact opgenomen door iemand van de gemeente.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl