Algemeen: 22 oktober 2015 DrinkWater campagne langs de basisscholen in Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op maandag 26 oktober 2015 verzorgen wethouder Ben Blonk en Mascotte Druppie de feestelijke aftrap voor de DrinkWater campagne op de Vogelweid aan de Merelstraat 46 in Schagen.

Na de St Aloysius is dit de tweede basisschool in stad Schagen waar de DrinkWater campagne start. Mascotte Druppie vervolgt de komende weken zijn route langs de andere basisscholen in Schagen. Op woensdag 28 oktober 2015 is het Integraal Kind Centrum (Niko Tinbergen, De Tender, Antonius, Parlan, De Wegwijzer, De Kikkerpoel en BSO SKRS) aan de beurt. Tijdens de aftrap zijn er leuke wateractiviteiten en krijgen alle kinderen een bidon voor op school.

Gemeente Schagen draagt uit dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is. Dat water drinken weer de normaalste zaak van de wereld moet worden. In gezoete drankjes zit vaak meer dan 4 suikerklontjes en in samenwerking met de scholen in gemeente Schagen wilt zij alle kinderen daar bewust van maken.

Waterbreak voor alle kinderen

De deelnemende basisscholen en instellingen geven zelf invulling aan het thema "DrinkWater". De Vogelweid start met een waterdag. Bij het Integraal Kind Centraal komt het thema de hele week terug. Dit betekent dat de waterbreak geïntroduceerd wordt en vinden er leuke "water" activiteiten plaats. Tijdens de waterbreak mogen de kinderen alleen water drinken. Om het water drinken leuker te maken krijgt ieder schoolkind een eigen bidon. Deze bidon kunnen zij bijvoorbeeld gebruiken na de gymles, speel- of lesmoment. Daarnaast wordt er lesmateriaal beschikbaar gesteld met leuke opdrachten over gezond eten en drinken. In de school worden de kranen extra zichtbaar gemaakt en is er informatie voor ouders.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl