Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 23 oktober 2015 College Hollands Kroon wil deze winter de Haukeshaven laten uitbaggeren

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De Haukeshaven voldoet niet meer aan de juiste waterdiepte. Daarom wil het college de haven laten uitbaggeren. Als de gemeenteraad hiermee akkoord gaat is het de bedoeling om de werkzaamheden deze winter uit te voeren.

Samenwerking hoogheemraadschap

In samenwerking met het hoogheemraadschap, de beheerder van de vaargeul in de haven, wordt het noordelijk deel van de haven uitgebaggerd, zodat zowel de vaargeul als de ligboxen in de haven weer op de juiste diepte zijn. Met ingang van het nieuwe watersportseizoen is de haven weer goed toegankelijk voor de watersporters.

Gemeente verantwoordelijk voor juiste waterdiepte

De gemeente is verantwoordelijk voor het handhaven van de juiste waterdiepte in de Haukeshaven. Dit ligt vast in afspraken die zijn gemaakt tussen de gemeente en de aanwezige watersportverenigingen. Vorig jaar is geconstateerd dat het noordelijk deel van de haven, dat wordt beheerd door Watersportvereniging Amstelmeer, niet voldoet aan de juiste waterdiepte.

Het voorstel wordt aangeboden voor behandeling in de raad van 26 november 2015.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl