Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 23 oktober 2015 Woensdag 28 oktober 2015 Nationaal Jeugddebat - Noord-Hollandse jongeren voelen Statenleden aan de tand

Op woensdag 28 oktober 2015 zetten Noord-Hollandse jongeren 'hun' politici weer op scherp tijdens het Nationaal Jeugddebat Noord-Holland. In het provinciehuis te Haarlem gaan de jongeren in debat met verschillende Statenleden en ambtenaren van de provincie Noord-Holland. Van de deelnemende jongeren worden er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 21e Nationaal Jeugddebat in april 2015 2016 in de Tweede Kamer. Het Nationaal Jeugddebat Noord-Holland wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met provincie Noord-Holland.

De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen. De jonge debaters confronteren onder andere Carlien Boelhouwer (SP), Manon Sernee en Michael Braam-Scholten (beiden ambtenaren provincie Noord-Holland) met hun meningen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden, waaronder (onder voorbehoud):

De heer Jaap Bond (gedeputeerde) zal het debat openen. Jongeren uit de volgende dorpen/steden doen mee aan het Nationaal Jeugddebat Noord-Holland:

Niet alleen de jongeren uit Noord-Holland laten hun stem horen.

NJR organiseert ook in alle andere provincies debatten. Door mee te doen aan het Jeugddebat in de provincie maken jongeren kans op deelname aan het 21e Nationaal Jeugddebat in Den Haag, dat in april 2016 plaatsvindt in de Tweede Kamer. Tijdens dit debat zullen de geselecteerde jongeren uit iedere provincie, in totaal zo'n 150 jongeren, in debat gaan met Kamerleden, staatssecretarissen en ministers.

NJR

NJR is het jongerennetwerk van Nederland. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld.

Kijk voor meer informatie op www.njr.nl en www.jeugddebat.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl