Algemeen: 23 oktober 2015 Damwand Pettemer Zeewering

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de Hondsbossche Duinen met als een van de laatste acties het verwijderen van de damwand op de Pettemer Zeewering. De wand is in 2005 aangebracht als tijdelijke waterveiligheidmaatregel tot de waterkering weer zou voldoen aan de eisen. Intussen is verzorgen de Hondsbossche Duinen voor die veiligheid en kan de tijdelijke maatregelen worden verwijderd.

Gekozen is om alleen het zichtbare deel boven de dijk tot 50 cm onder de kruin te verwijderen en niet de volledige damwand eruit te halen. Nadat het zichtbare deel is verwijderd wordt het geheel afgewerkt zodat de dijk weer oogt als voor het jaar 2005. De werkzaamheden starten volgende week en duren ongeveer 6 weken. De werkzaamheden zijn op werkdagen en kunnen mogelijk enige geluidsoverlast met zich meebrengen. We proberen dit tot een minimum te beperken.

Bron: Hoogheemraadschap, Rijkswaterstaat en Provincie, Kust op Kracht)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl