Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 04 november 2015 Serieuze persleidingbreuk in Den Helder

HHNK logoBron: HHNK - Gisteren [3 november 2015] brak de persleiding langs de Scheepmakersweg in Den Helder. Rioolwater lekte over de weg. Op dit moment werken we aan de reparatie. De klus is complex. De gebroken persleiding transporteert afvalwater vanuit Julianadorp. Anna Paulowna en Breezand naar de rioolwaterzuivering Den Helder. Iets ten zuiden van de zuivering ligt de Scheepmakersweg. Het wegdeel bij de breuk is inmiddels afgezet om de herstelploeg alle ruimte te geven.

Avond

Om het werk te kunnen uitvoeren, moest een fors deel van de berm worden uitgegraven. Inmiddels is duidelijk dat de leiding over zo'n vijftien meter ernstig verzwakt is en is gaan lekken. Er zal dus een groot deel vervangen moeten worden. Deze persleiding meet 50 cm in doorsnede. Herstelmateriaal van deze omvang hebben we niet 'op de plank' liggen. Een vervangend buisdeel en de benodigde koppelstukken zijn inmiddels onderweg vanuit een Brabantse leverancier. De omvang van de klus en de diepe ligging van de leiding maken dat het herstel tot in de loop van de avond kan duren.

Huishoudens

Om het werk mogelijk te maken, zijn de rioolgemalen in deze leiding dichtgezet.

Hiermee is de aanvoer van nieuw afvalwater gestremd. Het rioolstelsel kan het door de huishoudens aangeboden afvalwater tijdelijk opvangen. Tankauto's zuigen het rioolstelsel leeg en pendelen op en neer naar de rioolwaterzuivering.

Huishoudens kunnen gewoon gebruik blijven maken van toilet, douche en (af)wasmachine.

Fotos op www.hhnk.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl