Algemeen: 05 november 2015 Vijfde Waddenfondsdag over de Wadden als Werelderfgoed op 26 november 2015

Gemeenschappelijke Regeling WaddenfondsBron: Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds - Het jaarlijkse congres van het Waddenfonds gaat dit jaar over de Waddenzee als Werelderfgoedgebied. Op donderdag 26 november 2015 zullen tijdens de Waddenfondsdag sprekers uit binnen- en buitenland zich buigen over de vraag hoe de Waddenzee het predicaat van Werelderfgoed succesvol kan benutten.

De Waddenzee staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van Unesco, maar het gebied lijkt zes jaar later nog maar beperkt gebruik te maken van deze status.

Dr. Sam Rose van Jurassic Coast, een Werelderfgoedgebied aan de zuidwestkust van Engeland, zal onder andere vertellen over de Britse aanpak en ervaringen.

Tijdens de Waddenfondsdag zal het nieuwe Dagelijks Bestuur van het Waddenfonds zijn ambities en plannen bekend maken voor het komende jaar. Ook is er een presentatiemarkt met projecten die met financiële steun van het Waddenfonds in uitvoering zijn.

De Waddenfondsdag vindt dit jaar plaats in de Martinikerk in Groningen.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl