Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 25 november 2015 Grote belangstelling voor Dementieconferentie Den Helder

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De Dementieconferentie Den Helder van 16 november 2015 in schouwburg De Kampanje is met ruim 200 deelnemers een succes. Deelnemers waren onder meer betrokken inwoners, mantelzorgers, professionals, studenten verpleegkunde, ondernemers en mensen uit buurtorganisaties en diverse verenigingen.

Er zijn veel veranderingen voor kwetsbare mensen in de samenleving die ondersteuning en/of zorg nodig hebben. Dit geldt ook voor het groeiende aantal mensen met dementie en hun naasten. Gastspreker Jan Vuister, directeur van Geriant spreekt zelfs over dementie als de stille epidemie. "Er zal niet snel een pil zijn voor deze ziekte. De beste behandeling is goede zorg, ondersteuning en preventie. Onderzoek wijst uit dat wat goed is voor het hart ook goed is voor het brein."

De conferentie heeft tot doel kennis over en begrip voor dementie te vergroten, het taboe te doorbreken en het signalerend en ondersteunend vermogen van de Helderse samenleving te versterken. Betrokkenheid, geduld en vooral kennis over dementie dragen bij aan een veilige en aangename omgeving voor personen met dementie.

Wethouder Pieter Kos is blij verrast met de grote opkomst: "Fantastisch dat er zoveel mensen vanuit diverse disciplines hier aanwezig zijn. Het is belangrijk dat mensen met dementie deel kunnen blijven uitmaken van de samenleving. Dat kan alleen met behulp van de omgeving. Iedereen kan daaraan bijdragen."

Veel aandacht was er voor huidige vormen van ondersteuning aan mensen met dementie en hun naasten. De tweede gastpreker, Sjef van Bommel, auteur van het boek 'Ik ben niet kwijt' illustreerde met zijn boeiende en liefdevolle verhaal hoe het was om zo lang mogelijk voor zijn partner met dementie te zorgen.

Wensboom

Deelnemers konden hun hartenkreet kwijt op de 'Wensboom Dementie'. Deze wensboom staat vanaf woensdag 18 november 2015 in de hal van het stadhuis. Er is nog volop ruimte voor meer hartenkreten van inwoners van Den Helder.

Vervolg

Met de uitkomsten van de negen workshops en de hartenkreten, zullen de organiserende bedrijven bespreken hoe nu verder te gaan om te groeien naar een dementievriendelijker Den Helder.

Voor meer informatie zie: www.denhelder.nl/dementie

De dementieconferentie is georganiseerd door: Geriant, Alzheimer Nederland, Vrijwaard, De Wering, Tellus, Omring, Buurtcollectief, Humanitas, Mantelzorgcentrum en de gemeente Den Helder.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl