Algemeen: 30 november 2015 Wmo-taxivervoer in Den Helder positief beoordeeld

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Gebruikers van de Wmo-taxi zijn goed te spreken over dit vervoer, zo blijkt uit een Wmo-klanttevredenheidsonderzoek dat onlangs is uitgevoerd. Om mee te kunnen doen aan de samenleving is het belangrijk dat mensen zich kunnen verplaatsen en dat zij vervoer hebben. Wanneer het inwoners niet lukt om het vervoersvraagstuk zelf of met hulp van mensen uit de omgeving op te lossen kan de gemeente hen daar waar nodig ondersteunen, bijvoorbeeld met Wmo-taxivervoer.

Alle 1.292 gebruikers van het Wmo-taxivervoer zijn uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. 714 Wmo-taxi-gebruikers deden mee, dat betekent een respons van 57%. Uit het onderzoek komt het volgende naar voren:

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research uit Hoorn.

Voortzetting

Het huidige systeem van de taxibonnen voor de uitvoering van het Wmo-vervoer wordt in het komende jaar voortgezet. Om het Wmo-taxivervoer betaalbaar te houden worden enkele regels voor het gebruik van de taxibonnen aangepast, zodat de taxi's efficiënter kunnen worden ingezet. Mede naar aanleiding van de suggesties van de gebruikers van het Wmo-taxivervoer worden de regels vanaf 1 januari 2016:

Het rapport Wmo-klanttevredenheidsonderzoek is te vinden op www.denhelder.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl