Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 30 november 2015 Hollands Kroon zet een streep door discriminatie

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Hollands Kroon steunt de landelijke campagne tegen discriminatie en zet een streep door discriminatie. U ook? Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voert de campagne 'Zet een streep door discriminatie'.

De campagne herinnert alle inwoners van Nederland aan het eerste artikel van onze Grondwet. U heeft het misschien al langs zien komen op tv of zien hangen op billboards en bushokjes. Het kabinet geeft hiermee een duidelijke boodschap.

Veel bekende Nederlanders steunen de actie.

Geen ijdele actie

Een streep zetten door discriminatie is een mooi begin. Iedereen kan het een meerwaarde geven. Zet allereerst een streep door je eigen vooroordelen. Kijk dan om je heen. Grijp in wanneer iemand op school wordt buitengesloten en uitgemaakt voor homo. Fluit voor een overtreding als spelers of publiek racistische verwensingen uiten op het sportveld. Spreek collega's aan als zij bij het koffieautomaat bezig zijn met 'moslimbashing.' In een samenleving waar discriminatie aan de orde van de dag is, zijn er genoeg kansen om er een streep door te zetten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl