Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 08 december 2015 Proef zoetwaterberging: En hoe nu verder...

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Na afronding van dit onderzoeksproject eind 2015 gaat de betrokken teler Hans Smit op wiens perceel het project is uitgevoerd, door met zelfvoorzienende zoetwaterberging. Hij heeft het bassin van de provincie overgenomen en gaat op een naburig perceel uitbreiden met het inbrengen van zoetwater tijdens het teeltseizoen via druppelslangen.

Daarnaast zien we dat er meer interesse is vanuit andere agrariërs. De eerste uitrol vindt inmiddels plaats. Zo wordt bijvoorbeeld op een ander perceel in polder het Noorden op Texel een vergelijkbaar systeem gerealiseerd dat geïnspireerd is op deze proef.

Daarnaast blijven de betrokken partijen uit het onderzoek niet stil zitten. Er wordt de komende periode verder gekeken naar zelfvoorzienende zoetwaterberging.

Zoals via het project Spaarwater - www.spaarwater.com - waar wordt gekeken naar ondergrondse wateropslag.

De provincie Noord-Holland blijft verder ook niet stilzitten en zal de resultaten van het onderzoek verder uitrollen. Dit wordt zoal gedaan tijdens gesprekken met agrariërs in het kader van het proces rondom het voorzieningenniveau. Ook worden resultaten gedeeld met andere overheden, waterschappen en wadden eilanden. Verder wordt informatie gedeeld via onze partners uit de externe klankbordgroep: de LTO Noord, KAVB, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Texel.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl