Algemeen: 16 december 2015 Marktplaats Noordkopvoorelkaar.nl is een succes

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Een maand na de introductie van Noordkopvoorelkaar in de gemeenten Schagen, Hollands Kroon en Den Helder, blijkt dat de inwoners de marktplaats voor hulp en zorg waarderen.

De cijfers

De website Noordkopvoorelkaar [www.noordkopvoorelkaar.nl] is in de eerste maand 2.658 keer bezocht door 1.946 verschillende mensen. Er zijn 118 hulpvragen geplaatst, 80 contacten gelegd en 20 matches gemaakt. Hulpvragers zijn vooral op zoek naar gezelschap, activiteitenbegeleiding, iemand die erop uit wil, iemand die boodschappen kan doen en een creatieve bezigheid of activiteit.

Betrokken samenleving

Op Noordkopvoorelkaar.nl kan iedereen een vrijwilliger om hulp of ondersteuning vragen. Ook vrijwilligers kunnen zich aanmelden en aangeven op welk gebied zij willen helpen. De drie gemeenten hebben de website Noordkopvoorelkaar.nl gelanceerd als onderdeel van het streven een betrokken samenleving te zijn. Met deze digitale marktplaats hopen de gemeenten ook jongere vrijwilligers te bereiken.Hulp geven kan op vele manieren; variërend van boodschappen doen en een formulier invullen tot iemand begeleiden naar de tandarts of dokter.

Partners

Noordkopvoorelkaar is een initiatief van welzijnsorganisaties De Wering en Wonen Plus Welzijn. In samenwerking met: GGZ NHN, Geriant, Omring, MEE Noordwest-Holland, Mantelzorgcentrum, RSBO-KvHN, Vrijwaard, Woonzorggroep Samen en gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl